2hands4kids

Al spelend functioneel leren typen

 

Wat is het?

2hands4kids is een nieuwe typmethode, die afwijkt van klassieke dactylolessen, met als doel functioneel en blind te kunnen typen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het typen op zich, maar ook komen enkele spellingregels duidelijk naar voor. Er worden meerdere tips and tricks aangehaald. Die combinatie maakt zo sterk!

 

Voor wie?
Alle kinderen die gemotiveerd zijn om te leren typen. Deze methode is eveneens geschikt voor kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, dyslexie, dysorthografie en autismespectrumstoornis. Rekening houdend met een eventuele leerzorg is het aangeraden pas te starten vanaf 10 jaar (4de leerjaar).

 

Hoe?

Standaard gaat 2hands4kids uit van 10 lessen. De lessen bieden een speelse en kindvriendelijke aanpak waarbij alle zintuigen geprikkeld worden om het typen te verwerven en te automatiseren. Zo wordt er gewerkt met kleurtjes, figuurtjes, verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, …
Door bewust met iets anders bezig te zijn, wordt het onbewuste geautomatiseerd. We leren eerst de letters en letterposities, vanuit deze kennis automatiseren we het fijnmotorische.

 

Wanneer? 

De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag

Eigen laptop meebrengen is noodzakelijk


Prijs?
€200/10 sessies

 

Hoe inschrijven?
logop.isabelle.sierens@telenet.be